Nieuwe hovenier in Barneveld start met tuinonderhoud en aanleg.

Barnevelder Gerald Gerritsen (20) van Kleurryck Tuinen vertelt:

 

“Dit jaar ben ik als ZZP hovenier gestart in Barneveld.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar duurzame alternatieven voor hun tuin. Een natuurlijke tuin is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid en welzijn. In plaats van het traditionele strakke gazon en rijen struiken, biedt een natuurlijke tuin een kleurrijk alternatief dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook bijdraagt aan een gezondere omgeving.

Het creëren van een natuurlijke tuin begint met het begrijpen van de omgeving waarin je tuin zich bevindt. Welke planten groeien er van nature in jouw omgeving? Welke bodemsoort heb je? Welk type klimaat overheerst er? Door deze factoren te begrijpen, kun je planten kiezen die van nature in de omgeving groeien en daardoor beter gedijen in jouw tuin.

Bij het ontwerp van een natuurlijke tuin is het belangrijk om te werken met lagen en hoogtes. Door verschillende hoogtes te creëren, krijg je meer variatie en kan je tuin er spannender uitzien. Het gebruik van planten van verschillende hoogtes en texturen zorgt ook voor meer biodiversiteit, waardoor je tuin aantrekkelijker wordt voor insecten en andere dieren.

Een ander belangrijk aspect van een natuurlijke tuin is het gebruik van inheemse planten. Inheemse planten zijn planten die van nature in jouw omgeving groeien en zijn beter aangepast aan de lokale omstandigheden. Dit betekent dat ze minder water en voedingsstoffen nodig hebben, wat zorgt voor een lagere onderhoudsbehoefte en minder afval.

Een natuurlijke tuin kan ook helpen bij het verminderen van de impact van klimaatverandering. Door planten te kiezen die van nature goed bestand zijn tegen droogte of juist tegen hevige regenval, kan je de waterhuishouding in jouw omgeving verbeteren. Bovendien kunnen bomen en struiken helpen bij het verminderen van de temperatuur in de zomer, waardoor je minder afhankelijk bent van airconditioning.

Al met al biedt een natuurlijke tuin een kleurrijk en duurzaam alternatief voor de traditionele tuin. Door te werken met inheemse planten en organische bemesting, kan je niet alleen bijdragen aan een gezondere omgeving, maar ook aan een mooiere en meer diverse tuin. En wie wil er nu geen tuin vol leven en kleur?”

Kijk op KleurryckTuinen.nl voor meer inspiratie!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *